Bevezető

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) a Kárpát-medencei országok országos, vagy tartományi, megyei szinten megválasztott képviselőinek és az Európai Parlamentben mandátummal rendelkező magyar képviselők egyeztető fóruma. Tovább»

Dr Szili Katalin előszava

"...szükségessé vált a magyar-magyar együttműködés egy olyan állandó fórumának létrehozása, amely összegyűjti a magyar közösségek képviselőit a Kárpát-medencei országokból ..." Tovább»

Aktuális

Nincs megjeleníthető elem

Tagok, szervezet

Szervezeti struktúra és a tagok Tovább»

Statútum

A KMKF szervezete és működése Tovább»

Plenáris ülések

Nincs megjeleníthető elem

Tanulmányok

Tudományos munkák a nemzeti kisebbségvédelem tárgyában Tovább»

Elérhetőség

Titkárság: OGY Külügyi Hivatal
Telefon: (+36 1) 441 41 48
Fax: (+36 1) 441 42 70
Email: kmkf@parlament.hu

Az Országgyűlés jóváhagyta a magyar-ukrán kishatárfogalmi egyezményt

2007.12.05. 13:20

Az Országgyűlés jóváhagyta a magyar-ukrán kishatárfogalmi egyezményt. Az Országgyűlés 2007. december 3-án este jóváhagyta „A Magyar Köztársaság Kormánya és Ukrajna Miniszteri Kabinetje között a kishatárforgalom szabályozásáról szóló Egyezmény kihirdetéséről szóló”, T/4558-as számon benyújtott törvényjavaslatot. Dr. Szili Katalin házelnök asszony december 4-én aláírta a dokumentumot és megküldte a köztársasági elnöknek aláírásra. A törvény a hivatalos közlönyben való kihirdetését követő napon várhatóan még idén hatályba lép.

Az Európai Parlament határozata az Unió Alapjogi Chartája jóváhagyásáról [2007/2218(ACI)]. A képviselők a hozzájárulási eljárás keretében elfogadták azt a határozatot, amelyet a Jo Leinen (német, PES) által előkészített jelentés tartalmazott (száma: A6-0445/2007). A képviselők 534 igen, 85 nem és 21 tartózkodás mellett fogadták el a szöveget. A Charta célja az Emberi jogok Európai Egyezségokmányába, illetve az EU joganyagába foglalt jogok érvényesítése, illetve annak biztosítása, hogy az uniós intézmények is tiszteletben tartsák az alapvető jogokat.

A határozathoz az Egyesült Királyság és Lengyelország is külön jegyzőkönyvet csatolt a Charta alkalmazásáról, amelyben leszögezik: a Charta nem ronthatja le a hazai jogalkotást, illetve nem alapíthat újabb kikényszeríthető jogokat. Az Európai Parlament december 12-én Strasbourgban ünnepélyesen hirdeti ki a dokumentumot.


süti beállítások módosítása